Heiloo: it's in the name

De naam Heiloo vindt oorsprong in de geschiedenis van het dorp. Het komt van het woord ‘Heilig Loo’, wat heilige hoogte betekent. Loo is tevens een historische benaming voor bos, dus het verklapt meteen wat je in de omgeving vindt.

image alt

Gezelligheid én ontspanning

Heiloo is een leuk en levendig dorp met twee winkelharten: het Stationscentrum en Winkelhof ‘t Loo. Op de woensdagmarkt bij de Witte Kerk koop je verse producten uit de streek. Een avondje uit? Dan ben je bij een van de restaurants, cafés of het theater in het knusse centrum van Heiloo aan het juiste adres. Ook worden er jaarlijks enkele gezellige evenementen georganiseerd die veel bezoekers trekken, zoals Culinair Heiloo, Willibrordus Draait Door en de Kunstparade.

Soms heb je juist even behoefte om aan de reuring te ontsnappen. Gelukkig biedt de omgeving van Heiloo, met het vele groen en het strand om de hoek, je daar alle mogelijkheid toe. Tip: voor een ultiem zen-momentje kun je de idyllische tuinen rondom bedevaartsoord Onze Lieve Vrouwe ter Nood bezoeken. Maar bovenal: de woningen in Zandzoom worden omringd door natuur. Wonen staat hier dus gelijk aan ontspannen.

Bekijk de wijk Zomerduin eens!
Vragen? Wij helpen je graag verder
Weten hoe het is ontstaan? Bekijk de geschiedenis van Heiloo