Zomerduin en omgeving

Een leuke woning is één, maar het is ook belangrijk dat je alle nodige voorzieningen in de buurt hebt. Toch? Zomerduin is gunstig gelegen, want je bent met de fiets snel in het centrum van Heiloo of Limmen waar je diverse winkels, restaurants, scholen en sportfaciliteiten vindt.

image alt

Balletje slaan en dineren

Golffanaten kunnen hun hart ophalen bij de prachtige golfbaan van Golf & Countryclub Heiloo, waar je tevens heerlijk kunt dineren. De baan heeft 9 uitdagende holes en dankzij de drainage werk je hier nagenoeg het hele jaar door aan je slag.

Beoefen je een andere sport? Om de hoek van Zomerduin ligt Sportpark Het Vennewater waar je onder meer een base- en softbal-, hockey- en voetbalvereniging, tennisvelden en sporthal vindt. Een grote sportieve hub voor het hele gezin!

image alt

Voorzieningen in Heiloo

De Witte Kerk
De Witte Kerk, gebouwd tussen de 11e en 17e eeuw, is een veelzijdig monument in Heiloo. De kerk heeft vele gezichten en is bekend in de wijde omgeving. Sinds 2001 wordt de kerk niet meer als zodanig gebruikt, maar doet het dienst als locatie voor kunsthistorische exposities, congressen, vergaderingen en bruiloften.

Sfeervol centrum
Het centrum rondom de Witte Kerk is sfeervol, gezellig en authentiek. Je vindt er verschillende leuke restaurants, cafés en winkels. Loop langs de Stationsweg of in het Winkelhof ‘t Loo voor de dagelijkse boodschappen, een nieuwe outfit of een spontane borrel.

Weekmarkt op 't Looplein
Wat gaat er boven verse lokale producten van de markt? Elke woensdag van 10:00 tot 16:00 uur is er een weekmarkt op het Looplein in Heiloo. Struin lekker tussen de kraampjes door voor verse vis, groenten en kaas uit de streek.

image alt

Omringd door natuur

Heiloo staat bekend om de groene omgeving. Van de lanen met bomen tot de parken en bossen. Je leeft hier een fantastisch buitenleven. Een rondje met de hond, even een frisse neus halen of een lange wandeling in het Heilooër bos, Zuider- en Noordernegpark of de duinen behoort allemaal tot de opties. Oh en landgoed Nijenburg is ook zeker een bezoekje waard is!

Nieuwe buurt, nieuwe school?

Wanneer je naar Zomerduin verhuist met het gezin ben je wellicht op zoek naar een nieuwe school voor de kinderen. In Heiloo zijn verschillende basisscholen, in het dorp en in de buurt. Op zo’n 10 minuten fietsen vind je een middelbare school.

Vragen? Wij helpen je graag verder
Klaar voor de toekomst? Bekijk de duurzaamheidsaspecten